STRAVIČNA ISTINA! Ako piletinu spremate na ovaj način, obolećete od TEŠKE bolesti!

Naučnici upozoravaju da je piletina opasna po zdravlje ukoliko je spremljena na ovaj način.

Piletina
Foto: Shutterstock

Svakodnevno konzumiranje pržene piletine vodi ka preranoj smrti, naveli su naučnici u najnovijem istraživanju.

 

O štetnom uticaju preteranog konzumiranja pržene hrane naveliko se godinama piše i istražuje, te je veliki broj dokaza o njenoj štetnosti. Svakodnevno konzumiranje ovakve hrane vodi ka većem riziku od razvoja dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti, prenosi Independent.

Neki možda misle da ako jedu ovu hranu u malim količinama svakog dana, da ne može da im naudi. Međutim, istraživači su otkrili da i male količine mogu da dovedu do prerane smrti uzrokovane kardiovaskularnim problemima. OVDE saznajte koja ubiljka uništava rak!

Naučnici s univerziteta u Ajovi i Vašingtonu su objavili studiju u medicinskom časopisu BMJ u kojoj su istraživali kako svakodnevno konzumiranje pržene hrane utiče na žene u postmenopauzi.

Istraživanje je sprovedeno na 100.000 žena starosti od 50 do 79 godina. Ove žene su u istraživanje uključivane od 1993. do 1998. godine i sve ovo vreme, 31.588 žena je umrlo. Njih 9.000 je umrlo od posledica srčanih oboljenja, 8.000 od raka.

Naučnici su procenjivali koliko su one u svojoj ishrani koristile prženu hranu poput pržene piletine, ribe i krompira. OVDE pročitajte kako da napravite domaći vitamin C!

Pečeno pile PIletina
Foto: Shutterstock

Kada su uporedili životni stil ovih žena i njihove navike u ishrani, ustanovili su da svakodnevno konzumiranje pržene hrane vodi u preranu smrt.

Ako svakog dana jedete jednu ili više porcija pržene piletine to će rezultirati povećanjem verovatnoće prerane smrti od bilo kog uzroka za 13 odsto, a povećan rizik od smrti od kardiovaskularnog oboljenja za 12 odsto. Pročitajte OVDE milenijumski nemački recept koji čini čuda za vaše zdravlje!

Ni pržena riba nije ništa bolja opcija. Naime, ako svakodnevno jedete prženu ribu, imaćete sedam odsto veće šanse od prerane smrti iz bilo kog razloga i 13 odsto šansi više od smrti uzrokovane srčanim problemima.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi