Adel
Printscreen
Adel

Printscreen

Foto: Printscreen

Adel je oduševila svoje obožavaoce svojom novom figurom - uspela je da smrša skoro 50 kilograma. Mnogi ljudi, koji očajnički žele da idu njenim stopama, pitaju se kako je mega zvezda uspela u tome.

Poznata britanska muzičarka Adel svoju neverovatnu transformaciju postigla je zahvaljujući dijeti sirtfood.

Adel

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Sirtfood dijeta se zasniva na konzumiranju biljne hrane kao što su kelj i heljda, odnosno namirnica koje podstiču proizvodnju enzima u telu koji je poznat kao sirtuin.

Popularan režim ishrane se zasniva na konzumiranjua kelja, heljde, jagoda, citrusa, urmi, maslinovog ulja, tamne čokolade, zelenog čaja, crnog vina, jabuka, peršuna, crvenog luka, kurkume, borovnice...

Meso ne spada u ovu grupu namirnica, ali dozvoljeno je. Bitno je samo da ne zameni "sirtuin" namirnice.

Adel

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Nabrojane namirnice su poznate po svom blagotvornom dejstvu - aktiviraju sirtuin (gene za mršavljenje), smanjuju apetit, pojačavaju metabolizam.

Ova dijeta dovodi do brzog gubitka kilograma, očuvanju mišićne mase, a štiti od hroničnih oboljenja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Adele (@adele) дана 5. Мај 2020. у 9:38 PDT

Dijeta se sprovodi kroz dva kruga koji traju tri nedelje. Postoje specifični recepti i plan ishrane, pa se postepeno dodaje što više proteina koji pripadaju ovom planu ishrane.

Sirtfood dijeta se širi internetom poput munje i praktikuju je mnoge poznate ličnosti. Osim Adel, ovog režima ishrane se pridržavala i Pipa Midlton, kuvarica Lorejn Paskal i manekenka Džodi Kid.