PROVERITE DA LI JE SVE U REDU 5 vaginalnih mirisa, jedan upućuje na OZBILJAN PROBLEM!

Prepoznajte da li je vreme za posetu lekaru, ili je u pitanju samo nešto prolazno.

Žena, nega, telo, ogledalo, kupatilo
Foto: Profimedia

Kako kažu sto ljudi,sto čudi, isto tako važi i za ženski polni organ. Sto vagina, sto vaginalnih mirisa.

Ipak za vas smo izdvojili i opisali pet najčešćih tako da znate na vreme šta se smatra normalnil, a kada se podhitno morate uputiti kod ginekologa.

Miris ribe

Ako vas miris vaše vagine podseća na ulazak u ribarnicu i propraćen je gustim sekretom, to nije dobar znak i odmah se obratite svom ginekologu. Nema razloga za paniku, takav miris obično je odraz bakterijskih infekcija, koje se brzo mogu rešiti antibioticima.

Miris bazena

Kondomi i lubrikant često imaju hemisjki miris sličan hloru ili izbeljivaču. To bi mogao biti razlog zašto miris vaše vagine podseća na bazen. Razloga za brigu nema, a ako vam smeta, samo promenite vrstu kondoma ili lubrikanta koji koristite.

Metalni miris

Ovo je uobičajena i najnormalnija pojava tokom menstruacije, što je i logično ako se prisetimo da krv često ima ukus / miris metala.

Vagina, veš, gaćice, infekcija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Slatkast

Vaša ishrana utiče na miris polnog organa, to je stara vest. Zato, ako želite da vam vagina miriše slatko jedite više voća - narandže, ananas i grejp poznati su po tome da daju slatku aromu vaginalnim tečnostima.

Kao kvasac

Ako miris vaše vagine podseća na plavi sir, to nije dobro. Mala količina gljivica prirodna je pojava u flori vaše vagine, ali ako taj broj pređe granice normale, osetićete kako se miris kvasca širi iz vašeg međunožja. Opet, nema razloga za paniku, samo odmah zakažite pregled. A OVDE možete saznati neverovatne činjenice o vašoj vagini.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi