SAVET PROFESIONALCA Kako postići motivaciju za vežbanje? Trening sa Anom nikada nije dosadan, proverite i zašto (VIDEO)

Kako ostati dosledan svojim ciljevima

Ana Ignjatović
Ana Ignjatović, Foto: Instagram/ana.ignjatovic

Kada je vežbanje u pitanju, svi znamo njegove benefite, ali i uprkos tome, često nam nedostaje motivacije da istrajemo i održimo kontinuitet. Kako ostati dosledan i držati se zacrtanog cilja, otkriva nam Ana Ignjatović, instruktorka personalnog i grupnih fitnes programa.

„Svi težimo da budemo zdravi i da se što lakše adaptiramo na stres. Tome umnogome doprinosi fizička aktivnost, ali desi nam se, u nekom trenutku nakon početka vežbanja da izgubimo na motivaciji i odustanemo od zacrtanog cilja. Šta je po sredi?

Pre svega, možda se previše „zaletimo“ ili očekujemo instat rezultate, pa se vežbanje svodi na broj ponavljanja i serija, što ubrzo postane dosadno“, ističe Ana i dodaje:

“Moj način rada da održim kod klijenata motivaciju jeste zasnovan na konstantnom menjanju treninga i vežbi, kako bi im bilo interesantno. To se za sada pokazalo kao odličan metod istrajavanja u treniranju. Ni ova situacija nas nije omela u okupljanju i vežbanju, tako da smo do daljnjeg u zatvorenoj fejsbuk grupi „Vežbam sa Anom online“, gde tri puta nedeljno radimo nove treninge i napredujemo, pripremajući se (osim što ulažemo u zdravlje), za leto.

Međutim, kako bih podstakla i one koji nisu među mojim klijentima da ostanu u formi, napraviću „izazov“, na svome Youtube kanalu Ana Ignjatović, gde ću sedam dana za redom postavljati videe za sedalni deo, odnosno zadnjicu.

Ovim putem bih pozvala sve da se prijave na moj kanal kako bi bili u toku sa stalno novim vežbama. A pored izazova koji će početi za par dana, na istom mestu se nalazi 20 različitih treninga za celo telo, kao i veliki broj kratkih klipova sa vežbama za određenu mišićnu grupu, tako da svako ko želi može da počne sa treniranjem.

Naglasila bih samo da je pre početka vežbi, neophodno odobrenje lekara. A šta je meni lično motivacija, ako me pitate? Pre svega svakodnevno povećanje broja ljudi koji me prate na kanalu i vežbaju sa mnom, a zatim i pozitivni komentari nakon treninga“, završava Ana.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi