Luk
printscreen
Luk

printscreen

Luk, Foto: printscreen

Luk je osnova većine jela, ali da li ste znali da sam luk može da bude sjajna grickalica ili predjelo? Pre nego što napravite gadljiv izraz lica, pogledajte o čemu se radi - milioni koji su zaluđeni ovim receptom sigurno ne greše!

Sve što vam treba za ovu poslasticu je sledeće:

- Par većih glavica crnog luka

- Mleko

- Jaja

- Prezle

- Majonez, kečap, aleva paprika i ren.

Priprema:

Uzmite glavicu luka i isecite je na četiri ravna dela. Potom između tih rezova nastavite da sečete koliko god je moguće. Kada ste završili, okrenite luk na drugu stranu i dobićete "cvet".

Potom luk stavite na vlažnu drvenu dasku i bacite na roštilj. Pecite na oko 175 stepeni 40-45 minuta.

U međuvremenu, napravite sos tako što ćete pomešati majonez, kečap, alevu papriku i ren i to je to!