Rock&Roll mućkalica
Katty the Cook
Rock&Roll mućkalica

Katty the Cook

Rock&Roll mućkalica, Foto: Katty the Cook

Sastojci: 500g pilećeg mesa, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 200g šampinjona, 2 paradajza (izrendana), 2 čena belog luka, 100g slanine, 4 kisela krastavčića, 1 crveni luk, 1 crni luk, 1 šolja crvenog vina, 1 pileći bujon, 150ml pavlake za kuvanje, so.

Uputstvo: Propržite pileće meso i izvadite ga u pleh. U istu mast stavite paprike i slaninu. Čim omekšaju, dodajte i pečurke.

Kad voda ispari, savite luk, isečen na polumesec. Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz sa belim lukom, vino i kisele krastavčiće.

Sipajte jednu šolju vode, stavite začine i prebacite u pleh sa mesom.

Pecite na 180 stepeni 50 minuta. Nakon toga sipajte pavlaku i ostavite još 20 minuta u rerni.

Prijatno!