NA OVOME SU ODRASTALE GENERACIJE Zapis koji se nasleđuje: Podvarak sa suvim mesom

Najčešće se priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas

podvarak
Foto: Pixbay

Sastojci:

oko 2,5 kg kiselog kupusa
oko 200 ml ulja
meso po izboru ( mi smo stavili dimljenu barenu pečenicu, domaću kobasicu, suvu slaninu, suve kosti i sveže meso)
1/2 kašike suvog začina
1 kašika crvene, sitne paprike
1/2 kašike peršunovog lista
nekoliko listova lovora

Priprema:

U tiganju zagrejati pola mere ulja, pa spustiti suvu slaninu, kobasicu i sveže meso da se proprže sa svih strana.

Izvaditi meso pa ulje od pečenja istresti u dublji lonac. Kada se ulje zagrejalo spustiti sav kupus, dodati začine i ostaviti da se kupus proprži. U toku prženja dodati još malo ulja, da se ne bi lepio. Pržiti 20 minuta. Kada se kupus ispržio sjediniti ga sa mesom. U glinenu posudu redjati red kupusa, pa red mesa i tako do kraja.

Odozgo treba da je kupus. U toku redjanja dodati lovorov list. Prekriti sve aluminijumskom folijum. Izbušiti viljuškom nekoliko rupica na foliji da bi višak pare mogao da izlazi napolje. Staviti da se peče sat vremena na 200 stepeni. Posle sat vremena skinuti foliju i vratiti da se dopeče jos 30 minuta.

Podvarak servirati topao uz pire krompir ili palentu.

Prijatno.

Više sličnih tekstova nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi