piletina
printscreen/recepti
piletina

printscreen/recepti

 Foto: printscreen/recepti

SASTOJCI

400 g pirinča
1 kg piletine
2 glavice luka
2 karanfilića belog luka
3-4 šargarepe
po potrebi paradajz pire
1 dl ulja
začini sa vegetom, crvenom mlevenom paprikom, lovorovim listom

Priprema

Na ulju dinstajte sitno seckani luk i šargarepu narezanu na kockice. Dodajte piletinu isečenu na veće komade i ostavite da krčka. Na kraju dodajte paradajz pire, začine po potrebi i lovorov list. Pirinač skuvati u vodi i kad je gotov, ocediti ga i isprati hladnom vodom. Pospite vegetom, posolite i promešajte. U odgovarajuću posudu za pečenje sipajte malo ulja, dodajte pirinač i poravnajte. Pirinač prelijte sosom od povrća i piletine. Pecite u rerni 15-20 minuta.

PROČITAJTE JOŠ: