SLADOLED, POSLASTICA, DOMAĆI SLADOLED
Screenshoot youtube
SLADOLED, POSLASTICA, DOMAĆI SLADOLED

Screenshoot youtube

Foto: Screenshoot youtube

Predstavljamo vam najpopularniji recept za domaći sladoled bez jaja i drugih teških sastojaka, koji inače nisu najbolji saveznici visokih temperatura.

Sastojci:

- 500 - 600 ml slatke pavlake

- 1 limenka zaslađenog kondezovanog mleka (oko 400 grama)

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Kondezovano mleko staviti u šerpicu i staviti na ringlu. Na slabijoj temperaturi uz mešanje dovesti do tačke vrenja, smanjiti temperaturu i pustiti da se lagano kuva oko 4 minuta - tada treba da postane gusto. Staviti da se ohladi.

SLADOLED, POSLASTICA, DOMAĆI SLADOLED

Screenshoot youtube

Foto: Screenshoot youtube

S druge strane, slatku pavlaku izmiksati i napraviti šlag, a onda sjediniti s ohlađenim kondenzovanim mlekom. Mikserom mutiti dok ne dobijete glatku penastu strukturu.

E, sad tu vaša kreativnost i ukus dolazi do izražaja, jer je smesa za sladoled gotova, a na vama je da ako želite dodate neko voće, čokoladu, karamel, različite prelive i ekstrakte vanile, orah, kokos, keks... Šta god da umešate - ne možete da pogrešite. Opet, ne morate ništa.

PREPORUČUJEMO:

 

Na kraju vam ostaje još da izlijete smesu u posudu za zamrzavanje sa poklopcom i ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati.

SLADOLED, POSLASTICA, DOMAĆI SLADOLED

Screenshoot youtube

Foto: Screenshoot youtube

 

Kako izgleda tok pripreme, pogledatjte u videu: