argentinski ćevap
youtube.com/printscreen
argentinski ćevap

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Ekonomični ćevapi, krompir i meso a veoma ukusni. Uz prilog, preliv ili salatu idealan ručak.

Za ćevape:

300 gr mlevenog mesa
300 gr krompira
2 jajeta
biber, peršun, so i soda bikarbona

Za sos:

100ml neutralne pavlake
1 čen belog luka
peršun
100ml majoneza

argentinski ćevap

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Priprema ćevapa:

Krompir oprati i obariti. Obaren krompir prohladiti pa očistiti i izrendati na krupnijoj rešetki. Dodati mu meso, jedno jaje i jedno žumance.

Belance će vam ostati za pohovanje. Dodati na vrh noža sode bikarbone, so i biber pa smesu izmešati i lepo ujednačiti.

Oblikujte ćevape i ostavite u fižider da se malo stegnu. Pripremite smesu za pohovanje i ispohujte ćevape, mada i n emorate, lepo se peku i ne lepe se.

Priprema sosa: Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan, možete i izgnječen beli luk pa ostavite ga u frižider.

PROČITAJTE JOŠ: