Ukusne lazanje sa korama za pitu
U nedostatku kora za lazanje sve sastojke koje idu u lazanje treba staviti u debele kore za pitu. Ispalo je zadivljujuće dobro, sad tako redovno pravim.
Sastojci:
jedna veća glavica luka
300 gr mlevenog mesa
jedno pakovanje kora za pitu, debele
ulje, vegeta, so, biber, slatka paprika
Bešamel sos:
1dl ulja
4 kašike brašna
500ml mleka
200ml vode
suvi začin, biber
Priprema:
Luk sitno iseckajte i dobro izdinstajte sa vodom, uljem i vegetom.
Dodajte mleveno meso. Dinstajte otprilike 20 min pa dodajte kašiku slatke paprike, a kad je već skoro gotovo dodajte šolju paradajza i celu kesicu origana pa još malo prodinstajte. Neka bude ređe.
Napravite redak bešamel sos, baš redak, kao krem čorbu i začinite po ukusu. Napravite što ređi sos i neka vas to ne brine jer će sva tečnost da ispari u toku pečenja a lazanje če ostati veoma sočne.
PROČITAJTE JOŠ: