Omlet mafin
Shutterstock
Omlet mafin

Shutterstock

Omlet mafin, Foto: Shutterstock

Kad više nemate ideju šta biste spremali iskoristite keca iz rukava.

Za pleh od 12 mafina

Sastojci:

6 jaja
6 kašika mleka
6 kašika narendanog sira (gauda, trapist, koji imate)
so i biber

Priprema:

Pre nego što počnete sa pripremom ovog preukusnog obroka potrebno je da uključite rernu da se dobro zagreje.

Potom u posebnoj posudi odvojte žumanca od belanaca, pa u umućena žumanca dodate sir i mleko. Odvojeno dobro umutite belanca tako da dobijete čvrst sneg. Da bi vam mafini bili vazdušasti i meki bitno je da postepeno dodajete belanca u žumanca. Dodajte začine po ukusu pa sipajte u pleh.

Rerna vam je već zagrejana na 220 stepeni. Stavite pleh da se peče. Peći ok 10 minuta, videćete da je gotovo kad dobije lepu žutu boju. Ovo je osnova za pravljenje ovog ukusnog obroka, a vi po ukusu odozgo moćete dodati šunku, papriku, parčence paradajza, kukuruz, grašak, ko šta voli, sve je dozvoljeno.

Omlet mafin

Shutterstock

Omlet mafin, Foto: Shutterstock