Torta, kolač, slatkiš, desert, jagode
Shutterstock, ilustracija
Voćni kolač, torta, voće

Screenshot Youtube/Serpica Recep

Foto: Screenshot Youtube/Serpica Recep

Sastojci: 

500g petit keksa

4 žumanceta

6 kašika šećera

4 kašike brašna

0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa

1 vanilin šećer

kašika maslaca.

PROČITAJTE I:

TORTA, KUHINJA, SPREMANJE

Shutterstock

Priprema:

1. Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.

2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

PROČITAJTE JOŠ I: