čizkejk, torta, slatko, šumskso voće
Shutterstock, ilustracija
čizkejk, torta, slatko, šumskso voće

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ukoliko ste veliki ljubitelj čizkejka, ali zbog svoje figure izbegavate da ga jedete, ovaj recept je najbolje rešenje za vaše "slatke muke".

Zbog promenjenih sastojaka, mnogi ovu poslasticu nazivaju "Lažni čizkejk" koji je odličan za konzumaciju tokom bilo koje dijete.

orah

Shutterstock

 Shutterstock

Za podlogu:

50 g putera

150 g oraha

150 g pečenih lešnika

Fil:

200 ml slatke pavlake

250 g sitnog sira sa 0 % masti.

15 g želatina

50 ml vode

400 g borovnica

Borovnica

shutterstock

 Foto: shutterstock

Priprema:

Istopite puter. Orahe i lešnike u blenderu izmiksajte na najsitnije. Dodajte istopljen puter u samlevene orahe i lešnjake. Stavite smesu u manji pleh. Ostavite u frižider da se ohladi 30 minuta.

Želatin prelijte hladnom vodom, sačekajte 10-15 minuta da nabubri, zatim stavite u rernu na umerenoj temperaturu da se istopi.

Čizkejk

Profimedia

, Foto: Profimedia

Stavite slatku pavlaku u posudu. Dodajte sir i otopljeni želatin. Stavite borovnice u smesu. Sve to dobro promešajte.

Raspodelite fil preko ohlađene osnove. Vratite u frižider i hladite četiri sata.

Pročitajte i: