Meso
Shutterstock
Meso

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pravilno mariniranje mesa je jako bitno kako bismo spremili savršeno ukusan ručak.

Uz pomoć ovog procesa dobijamo bolji ukus, teksturu i aromu.

PROČITAJTE I:

 

Kiselkaste marinade

Kiseline koje se koriste u marinadama, kao što su sirće i limunov sok, prirodna su sredstva za omekšavanje mesa. Meso će biti mekše što ga duže marinirate, ali ne smete preterati jer komad mesa može promeniti teksturu i postati previše kašasto.

Ručak, meso, povrće, hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

So

Osim što je neizostavan začin koji jelima poboljšava ukus, so je i delotvorno sredstvo koje će omekšati meso.

Pospite meso s većom količinom soli, dovoljno da se stvori beli, vidljivi sloj soli. 

Ostaviti da odstoji oko sat i po.

PREPORUČUJEMO:

 

Nakon toga, isperite ga hladnom vodom i posušite pre kuvanja.

Meso će upiti so, ispustiće sve sokove dok stoji u soli. A kada ga isperete dobićete savršeni komad mekšeg mesa, bez bojazni da će biti preslano.

Soda bikarbona

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Korišćenje sode bikarbone za mekšanje mesa trik je koji se često koristi u kineskoj kuhinji.

Najefikasnija je kada se stavlja na manje komade mesa, kao što su oni koji se koriste za variva.

Stavite 1 kašiku sode bikarbone na svaki komad i dobro promešajte.

Ako je meso jako suvo, dodajte malo vode, ostavite da odstoji oko 15 do 20 minuta.

Dobro isperite da uklonite sodu bikarbonu.

Osušite meso pažljivo pre nego što počnete da kuvate.

Punjene paprike sa sirom i jajima po receptu koji je sasvim drugačiji!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 08:20 - 05.09.2019. 08:47 Paprika punjena sirom i jajima obično se sprema tako što prvo izmešamo sir i jaja! Ovaj recept je potpuno drugačiji! Foto: Shutterstock Sastojci: - 6 babura paprika - koliko paprika toliko i jaja - 500 gr sitnog sira ili feta sira i pavlake ili sira po izboru - so, ulje Priprema: Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić