Tri najbolja priloga na prazničnoj trpezi: Gotovo za tili čas (RECEPTI)
Ne morate u poslednji čas da razmišljate šta ćete staviti na prazničnu trpezu. Evo nekoliko super ideja!
Kuglice od sira i susama
U činiji promešati 2 kašike masti, 2-3 jaja, dodati pola tanjira zdrobljenog sira, soli i 2-3 šake susama, pa pustiti pola sata da odstoji.
Zatim vlažnim rukama rolati kruglice, koje skuvati u kipućoj slanoj vodi 8 – 10 minuta. Kuglice vaditi na tacnu i preliti na masti prženim prezlama.
Francuski krompir (sa jajima)
12-15 komada krompira operite i skuvajte. Nakon toga ga oljuštite i izrežite na mesece.
Tepsiju namazati dobro mašću i posuti mrvicama (prezlama), a zatim slagati red krompira, pa stavi malo na masti, prženog luka, posolizi, a zatim staviti red dobro skuvanih 3-4 jaja.
Slagati dok ima smese i nakon toga zaliti jednim živim jajetom pomešanim sa pavlakom i peći u rerni pola sata!
Pirinač sa povrćem
Očistite i operite povrće. Možete koristiti šargarepu, boraniju, grašak i papriku. Propržite na ulju sitno seckani luk, dodajte povrće. Začinite solju i biberom.
Posebno skuvajte pirinač u slanoj vodi i sve izmešajte. Sitno naseckajte beli luk i dodajte ga u pirinač.
Prijatno!