SUPA KOJA SE SLUŽI VEKOVIMA Tradicionalna čorba po receptu monaha sa Hilandara! Lek na kašiku!

Recept star od nekoliko stotina vekova unazad, strogo čuvan iza manastirskih zidina

Supa, hrana, ručak, kuhinja, domaćica
Foto: Shutterstock, ilustracija

Nakon jučerašnjeg recepta za lososa sa pomorandžom koji je vekovima čuvan u najstrožoj tajnosti, danas vam ekskluzivno otkrivamo još jedan tradicionalni recept iz Hilandara.

 

U pitanju je krem supa koja se priprema i za monahe, i za goste i obično se jede u manastirskoj trpezariji odmah nakon službe.

VREME JE SLAVA, A ONA JE IDEALNA ZA POSLUŽENJE Žito torta omiljena je poslastica na svim slavljima, izdašna i jedinstvenog ukusa! (RECEPT)

Sastojci:

- Malo luka

- 1 šargarepa

- 1 tikvica

- 1 krompir 

BOŽANSTVENA KOMBINACIJA UKUSA Torta sa jabukama i musom od vanile, preukusna jesenja poslastica koja osvaja i mirisom i ukusom!

Priprema:

Prvo propržite luk i šargarepu na maslinovom ulju, pa dodajte tikvicu da se malo proprži.

Prelijte povrće vodom.

 

Dodajte krompir i ostavite malo da se krčka dok se svi sastojci ne skuvaju ranomerno.

Posle toga sve izblendajte dok ne dobijete gušću i kremastu teksturu.

ONE SU SAN MNOGIH DOMAĆICA Kremaste i slasne princes-krofne, sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!

Čorba
Foto: Shutterstock

Ako želite da obogatite ukus, dodajte malo kokosovog mleka i neutralne pavlake za kuvanje, te posolite i pobiberite.

Slasni svinjski vrat sa krompirom iz rerne, recept za velike ljubitelje dobre hrane!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 29.09.2019. 08:00 Meso i krompir vole i oni najprobirljiviji, a ukus ovog ručka će ih ostaviti bez teksta. Foto: Shutterstock Sastojci: - 1,5 kg svinjskog vrata - morska so - biber - 50 g senfa - 1 kg krompira - ulje Priprema: Krompir oguliti i iseći na krugove i držati barem 20 minuta u hladnoj vodi.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi