Čorba  sa pečurkama
Shutterstock
Supa, hrana, ručak, kuhinja, domaćica

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Nakon jučerašnjeg recepta za lososa sa pomorandžom koji je vekovima čuvan u najstrožoj tajnosti, danas vam ekskluzivno otkrivamo još jedan tradicionalni recept iz Hilandara.

PROČITAJTE I:

 

U pitanju je krem supa koja se priprema i za monahe, i za goste i obično se jede u manastirskoj trpezariji odmah nakon službe.

Sastojci:

- Malo luka

- 1 šargarepa

- 1 tikvica

- 1 krompir 

Priprema:

Prvo propržite luk i šargarepu na maslinovom ulju, pa dodajte tikvicu da se malo proprži.

Prelijte povrće vodom.

PREPORUČUJEMO:

 

Dodajte krompir i ostavite malo da se krčka dok se svi sastojci ne skuvaju ranomerno.

Posle toga sve izblendajte dok ne dobijete gušću i kremastu teksturu.

Čorba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ako želite da obogatite ukus, dodajte malo kokosovog mleka i neutralne pavlake za kuvanje, te posolite i pobiberite.

Slasni svinjski vrat sa krompirom iz rerne, recept za velike ljubitelje dobre hrane!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 29.09.2019. 08:00 Meso i krompir vole i oni najprobirljiviji, a ukus ovog ručka će ih ostaviti bez teksta. Foto: Shutterstock Sastojci: - 1,5 kg svinjskog vrata - morska so - biber - 50 g senfa - 1 kg krompira - ulje Priprema: Krompir oguliti i iseći na krugove i držati barem 20 minuta u hladnoj vodi.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić