NIŠTA SLAĐE NISTE JELI Torta od jagoda sa piškotama, prava PROLEĆNA poslastica koju ćete OBOŽAVATI

Brza i jednostavna priprema.

Torta od jagoda
Torta od jagoda, Foto: Shutterstock

Najukusnija prolećna poslastica koja će oduševiti sve ukućane, a i gosti će tražiti recept.

 

Sastojci:

500 grama jagoda
400 grama piškota
200 ml mleka
1 vanilin šećer

Za fil:

200 ml slatke pavlake
600 ml gustog jogurta
150 grama maskarpone sira
2 vanilin šećera
150 grama šećera u prahu
2 kesice želatina
10 kašika vode

 

Priprema:

* Stavite želatin u posudu, pomešajte je s vodom i pustite da nabubri.
* Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i sir, pa sve dobro izmešajte.
* Zagrejte nabubren želatin dok se ne otopi pa polako umutite u pripremljenu smesu.
* Izvadite piškote pa jedan kraj iseckajte na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu.
* S jedne strane ih umočite u mleko koje ste pomešali s vanilinim šećerom pa ih složite jednu do druge u        kalup za tortu.
* Poređajte piškote i na dno kalupa.
* Polovinu kreme nanesite na piškote, dodajte red na kriške naseckanih jagoda pa po jagodama složite red  piškota namočenih u mleko.
* Preko piškota rasporedite preostalu smesu pa stavite tortu u frižider da se dobro ohladi (najmanje 6 sati, najbolje preko noći).
* Ukrasite površinu torte celim ili po pola iseckanim jagodama.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi