SAVRŠEN DESERT U SAMO 5 KORAKA Torta od bele čokolade i jagoda bez pečenja! Kladimo se da ništa lepše niste jeli!
Prste da poližeš.

Sastojci:
250 grama keksa
80 grama maslaca ili margarina
MRŠAVITE UZ OMILJENU POSLASTICU! Sladoled koji stanjuje struk! Trik je samo u jednom dodatku!
Bela krema:
200 gramabele čokolade
100 grama pavlake za šlag ili kuvanje (za otapanje čokolade)
200 grama pavlake za šlag
10 grama želatina (1/4 za belu, 3/4 za rozu kremu)
OBOŽAVAJU GA SVE GENERACIJE Salčići - najukusniji i najpoznatiji srpski kolači!
Roza krema:
300 grama jagoda
50 grama šećera
200 grama pavlake za šlag
Priprema:
Jagode iseckajte na sitnije komade i kuvajte sa šećerom oko 5 minuta da se šećer otopi.
Izblendajte smesu i dok je još vruća, dodajte 3/4 od pune količine želatina koju ste prethodno napravili tako da ste kesicu želatina pomešali sa 5 kašika vode. Belu čokoladu otopite sa 100 ml pavlake za šlag ili kuvanje, pa u tu smesu dodajte 1/4 preostalog želatina. Keks usitnite, pa pomešajte s otopljenim maslacem i tu smesu utisnite u kalup od 20 cm. Prethodno stranice kalupa obložite papirom za pečenje kako bi se torta lakše izvadila i lepše izgledala.
NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT Domaći sladoled bez jaja, uživajte u punom ukusu mleka, voća i čokolade!
Ohlađenu smesu bele čokolade mutite sa 200 ml šlaga koji ste prethodno već izmiksali, pa tu smesu stavite na bazu od keksa. Rashladite sve u frižideru 20-ak minuta. Kad se beli deo lagano stisne, na njega dodajte rozi deo koji ste dobili na isti način kao i beli (miksanjem smese jagoda sa šlagom). Izlijte tu smesu na belu i ostavite da se gotova torta stisne (oko 6 sati).

-
Izvanredne kuglice sa sirom, gotove za 2 minuta!
03.03.2021. 09:30 -
Čaroban griz kolač sa jabukama i orahom - zdrav i ukusan desert!
03.03.2021. 09:12 -
Fantastična čokoladna torta, ljubav u svakom zalogaju!
03.03.2021. 09:00
Povezane vesti
-
-
-
Bračni broj OTKRIVA BUDUĆNOST vašeg BRAKA! Evo kako da ga izračunate!
21.06.2019. 10:40 -
-
Da GIBANICA bude VAZDUŠASTA i SLASNA, recept nam daje jedan TATA!
21.06.2019. 13:55