Pekara, radnica, radnja, pecivo, testo
Shutterstock, ilustracija
Apollonia Poilâne, pekara

Profimedia

Foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelj hleba, testa uopšte, verovatno ste čuli za poznatu pekaru u Parizu koja svoj hleb šalje i FedEx-om. Poilane pekara (Poilâne) čuvenog majstora Pijera ( 1932. osnovana), koji je ostao upamćen po svom kiselom testu, toliko je poznata da ukus ovog nadasve zanimljivog testa, žele ljudi širom sveta. 

PROČITAJTE I:

 

Njegova unuka Apolonija nakon završetka studija na Hardvardu, uspešno vodi porodični posao, pa je čak objavila i knjigu sa receptima njenog dede. 

Pekara, radnica, radnja, pecivo, testo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kada su je upitali koja je to tajna dobro spremljenog testa, rekla je da ne postoji ništa specijalno što se krije iza umeća dobro spremljenog hleba, sem da se ne treba plašiti previše lepljivog testa, te upravo zato ne treba dodavati puno brašna tokom mešnje.

 

PREPORUČUJEMO:

 

"Ono što morate uneti u svaki zamah vaše ruke, pored brašna i kvasca, jeste vaša duša", rekla je Apolonija u i intervjuu za "Vogue".

Kako da vaše testo bude napravljeno po ukusu vas i vaših najlimijih pročitajte upravo ovde.

Lepinje, hleb, tortilja

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

- 1 kg brašna

- 1 kockica kvasca

- 500 ml vode

- 1 kašika ulja

- 2 kašičice soli

- 1 kašičica šećera (za kvasac)

Pekara, radnica, radnja, pecivo, testo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

U šolju mlake vode saspite kvasac, promešajte i sačejakte nekoliko minuta da kvasac nadođe.

Zamesiti testo od datih namirnica pa ga ostaviti da odmara pola sata.

Zatim testo podeliti na dve lopte, ponovo ga dobro izmesite, i pustite da odmara 20 minuta.

Veknice ponovo izmesite, stavite u pleh i pecite na 200 C oko 30 minuta.

 

Pužići sa cimetom, fino i mekano testo za slatki užitak!

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 16.09.2019. 08:17 - 16.09.2019. 08:41 Slatki zalogaji koje će obožavati i deca i odrasli! Foto: Shutterstock, ilustracija Sastojci: - brašno oko 1 kg - mlaka voda 500 ml - kvasac 25 g - ulje 200 ml - šećer 40 g - so 30 g I još: - cimet 1 kesica - šećer 100-150 g šećera - susam 1 jaje TOPI SE U USTIMA Kremasta kapućino torta, jeftina a brza priprema poslastice koju će vaši najmiliji obožavati!

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić