Testenina sa povrćem i parmezanom, gotova za 20 minuta (RECEPT)
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci za 2 do 4 osobe:
1 kg tikvica
400 grama testenine po želji
400 grama čeri paradajza
100 grama parmezana
10 grama svežeg bosiljka
3 kašike maslinovog ulja
3-4 čena belog luka
so i biber po želji
Priprema:
1. Skuvajte testeninu "al dente", odnosno dva minuta kraće nego što piše u uputstvu na pakovanju.
2. Dok se testenina kuva, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja u tiganju. Na ulju propržite tikvice iseckane na komadiće veličine zalogaja, otprilike pet minuta, a onda prebacite tikvice u činiju.
3. U isti tiganj dodajte drugu kašiku maslinovog ulja, dodajte opran, očišćen i prepolovljen čeri paradajz, pa ih pržite oko tri minuta.
5. U tiganj stavite preostalu, treću kašiku maslinovog ulja, skuvanu testeninu, pržene tikvice i narendan sir. Sve dobro promešajte, posolite i pobiberite po želji, a potom pospite naseckanim bosiljkom.
6. U testeninu možete da dodate i nekoliko kriški prepržene slanine.
7. Poslužite testeninu uz sezonsku salatu.
PREPORUČUJEMO I: