Testenina s  tunjevinom
promo
Testenina sa sirom i povrćem

Shutterstock

Testenina sa sirom i povrćem, Foto: Shutterstock

PROČITAJTE JOŠ:

Jagode, sok, sok od jagoda, liker, liker od jagoda

Shutterstock, ilustracija

Sastojci za 2 do 4 osobe:

1 kg tikvica
400 grama testenine po želji
400 grama čeri paradajza
100 grama parmezana
10 grama svežeg bosiljka
3 kašike maslinovog ulja
3-4 čena belog luka
so i biber po želji

Priprema:

1. Skuvajte testeninu "al dente", odnosno dva minuta kraće nego što piše u uputstvu na pakovanju.

2. Dok se testenina kuva, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja u tiganju. Na ulju propržite tikvice iseckane na komadiće veličine zalogaja, otprilike pet minuta, a onda prebacite tikvice u činiju.

3. U isti tiganj dodajte drugu kašiku maslinovog ulja, dodajte opran, očišćen i prepolovljen čeri paradajz, pa ih pržite oko tri minuta.

Testenina

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

5. U tiganj stavite preostalu, treću kašiku maslinovog ulja, skuvanu testeninu, pržene tikvice i narendan sir. Sve dobro promešajte, posolite i pobiberite po želji, a potom pospite naseckanim bosiljkom.

6. U testeninu možete da dodate i nekoliko kriški prepržene slanine.

7. Poslužite testeninu uz sezonsku salatu.

PREPORUČUJEMO I:

Crni luk

printscreen