Tart fantazija bez šećera i glutena, moćna poslastica koja obara s nogu!
Sastojci:
1 šolja ovsenih pahuljica
100 grama badema
5 velikih kašika kokosovog ulja
3 velike kašike javorovog sirupa
PROČITAJTE JOŠ:
Priprema:
Ovsene pahuljice i bademe sitno sameljite (treba biti sitno poput brašna). Zatim ih pomešajte s bademima.
Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup i promešajte smesu. Ujednačenu smesu ravnomerno raspodelite u kalupu razmere 30 cm. Tart pecite 10 minuta u rerni na 180 Celzijusa. Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa tek onda jedite.
Krem od limuna
4 jaja
izrendana korica jednog limuna
1/3 šolje meda
1/2 šolje limunovog soka
6 velikih kašika kokosovog ulja.
Priprema:
U veliku šerpu stavite jaja, med i koricu limuna i umuite. Smesu ulijte u šerpu i stavite na laganu vatru konstantno mešajući. Kada je krema dovoljno gust, tako što je promenio boju u žutu (baš kao limun) kašiku po kašiku dodajite kokosovo ulje i sok limuna. Nastavite da mešate dok krem ne bude gust otprilike kao puding. Tart prelijte kremom i dekorišite voćem. Ako želite jednostavniju smesu od ove, a podnosite mleko, možete pripremiti klasični krem ili još jednostavnije puding od vanile s dodatkom limunovog soka.