Hrana, pica
Profimedia.rs
Pica Brza hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uz dodatak grčkog jogurta, testo za najpoznatiji italijanski specijalitet biće hrskav i savršen. Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.

PROČITAJTE I:

 

Sastojci :

- 200 grama brašna

- prstohvat soli

- ¼ kašičica sode bikarbone

- ½ praška za pecivo

- 200 grama grčkog jogurta

Jogurt

shutterstock

Foto: shutterstock

Priprema:

Suve sastojke pomešajte i prosejajte. Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lepi za prste. Testo potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa pecite na uobičajen način.

PREPORUČUJEMO:

 

Želite da testo bude hrskavije? Razvucite ga na pola centimetra debljine, pa ga pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni.

Kuhinja, testo, jaje, brašno

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!