Tajni trik kako napraviti HRSKAVO TESTO za picu sa jogurtom!
Uz dodatak grčkog jogurta, testo za najpoznatiji italijanski specijalitet biće hrskav i savršen. Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.
PROČITAJTE I:
Sastojci :
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- ¼ kašičica sode bikarbone
- ½ praška za pecivo
- 200 grama grčkog jogurta
Priprema:
Suve sastojke pomešajte i prosejajte. Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lepi za prste. Testo potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa pecite na uobičajen način.
PREPORUČUJEMO:
Želite da testo bude hrskavije? Razvucite ga na pola centimetra debljine, pa ga pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni.
BONUS VIDEO:
Najbolji recept za domaću krempitu!