Starinski, provereni recept BOGATOG sadržaja za BOEM TORTU! Bolju poslasticu niste jeli!
Sastojci za svaku koru (pecite 3 kore, tako da za ukupne sastojke sve treba pomnožiti sa 3):
- 5 belanaca,
- 120 g šećera,
- kašika kakaa,
- kašika brašna,
- na vrh noža praška za pecivo,
- 150 g oraha.
PROČITAJTE I:
Prvi fil:
- 10 žumanaca,
- 150 g šećera,
- 3 kašike brašna,
- 2 kesice vanillin šećera,
- 1/2 l mleka,
- 250 g maslaca.
Drugi fil:
- 3 jaja,
- 5 žumanaca,
- 200 g čokolade,
- 250 g maslaca,
- 250 g šećera u prahu.
Priprema:
Umutite belanca, dodajte šećer kašiku po kašiku i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite na taj način tri kore i ohladite ih.
Za prvi fil izmešajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuvajte u prokuvanom mleku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen maslac.
Za drugi fil na pari skuvajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom. U ohlađen fil dodajte posebno umućen maslac sa šećerom u prahu.
Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dvie kore. Dekorišite po želji.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Retrogradni Merkur donosi vrtoglave promene - do 1. avgusta nikako ne smete raditi OVE STVARI