Špagete sa patlidžanom na sicilijanski način
Ako vam je dosta zimske, kaorične hrane i nedostaje vam leto, onda je ovo pravi recept za vas koji je izuzetno zdrav i vraća vam uspomene na leto, more, Mediteran.
• Od sastojaka su vam potrebni:
400g špageta
300g pelata od paradza
3-4 kašike maslinovog ulja
Jedan beli luk
2 kašičice morske soli
1 vezica peršuna
3 listića bosiljka
200g patlidžana
1-4 kašičice bibera ( u zavisnosti koliko volite ljuto)
1 kašičica kurkume
Kockica putera
• Priprema:
Oprani patlidžan isecite na kolutiće, posolite i ostavite da odstoji nikih 30-ak minuta, zatim izdrobite beli luk i pomešajte ga sa maslinovim uljem. Napravite kašastu smesu od patlidžana, nakon toga dodajte luk sa maslinovim uljem, pelat od paradajza, so, biber, sitno iseckani peršun i bosiljak i jednu kašičicu kurkume. Sve to lepo promešajte dok ne dbijete finu kašastu strukturu. Makarone skuvajte sa jako malo putera u slanoj vodi, kasnije ih procedite i poslužite sa predhodno napravljenim umakom.
• Posluživanje:
Ove makarone možete služiti sa parmezanom i crnim vinom