OVO JE JEDINI I PRAVI NAČIN Špagete od početka do kraja SPREMATE POGREŠNO! Evo kako ih Italijani ZAISTA JEDU

Testenina vam možda deluje kao najjednostavnija stvar za pripremu, ali zapravo grešite u svakom koraku - od početka pa do samog kraja.

Špagete, bolonjeze sos
Foto: Shutterstock

Đovani Rana, majstor za testeninu i osnivač brenda "Giovanni Rana", otkrio je kako se tačno priprema pasta koja uvek ispada savršeno.

- Postoji mnogo urbanih legendi o "al dente" testenini oko koje se isplela prava mitologija, ali činjenica je da ne vole svi "al dente" pastu, niti moraju da je vole.

 

Ja je pripremam tako što je ocedim nekih 15 sekundi pre nego što bi, prema uputstvu sa kutije, trebalo da završi kuvanje. Tako se sigurni da nećete prekuvati testo - savetuje ovaj ekspert za testeninu.

Što se sosa tiče, on tvrdi da je dovoljno samo posuti je sa vrlo malo maslinovog ulja i malo parmezana.

- Ako baš morate da dodate i neki sos, onda samo jednu malu kašiku. Mi Italijani ne volimo da davimo testo u sosu. Kraljica jela je pasta i ne treba da je zasenite - kaže on. Naravno, kečap uopšte ne dolazi u obzir, a maslinovo ulje trebalo bi da bude ekstra devičansko, dok bi parmezan morao da bude kvalitetan, nikako onaj već narendan več samo u koturu. Što se soli tiče, krupniju morsku koristite da začinite vodu, dok sitnijom na kraju začinite jelo.

- Na kraju svega, dodajte svež bosiljak, vlašac i majčinu dušicu - savetuje on. Pogledajte OVDE zanimljive recepte.

Hrana, salata, ručak, obrok, jelo
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi