Podvarak
Bakina kuhinja
Podvarak

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

Za pripremu ovog slasnog ručka potrebno je:

PROČITAJTE I:

 

- 1.5 kg slatkog kupusa;

- 300 gr suve slanine;

- 1 praziluk;

Kupus

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

- 1 zelena paprika;

- 1 šargarepa;

- 1 oljušten paradajz;

- malo ulja;

- slatke aleve paprike;

- tucane ljute paprike;

- mlevenog bibera;

- soli;

- lovorov list.

PREPORUČUJEMO:

 

Priprema: 

U šerpu sipati nekoliko kapi ulja pa dodati 100 gr seckane suve slanine i propržiti.

Dodati na kolutove isečen praziluk šargarepu i zelenu papriku.

Sve prodinstati, dodati nariban kupus i sve izmešati.

Meso

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prodinstati još par minuta, pa dodati soli, bibera, slatku i tucanu ljutu papriku i na kraju oljušten paradajz sečen na kocke. Sipati u đuveč i poređati na listove suvu slaninu.

Rernu ugrejati na 210 stepeni i peći podvarak da lepo porumeni.

Pečena piletina na ringli daleko ukusnija od one iz rerne! Hrskavija nego ikad! (RECEPT)

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 08.09.2019. 08:00 Prste da poližeš! Foto: Shutterstock Dobro pečeno pile treba da ima hrskavu, reš pečenu koricu, a da meso ostane sočno i meko, piše Lepa & Srećna. Majstori u kuhinji moraju da pripaze kad peku pile u rerni, a naročito ako ga peku na ražnju jer će vreo vazduh, pogotovo ako uključite ventilator, brzo isušiti piletinu.

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon