Sočne šnicle u sosu od pavlake, raj za sve gurmane!
alo.rs
šnicle
Foto: youtube printscreen/ Jelajelena

Sastojci:

1 kg šnicli, tanko sečenih

1 kašika vegete

biber

kečap

100ml neutralne pavlake (pavlaka za kuvanje)

brašno (u koje uvaljate šnicle)

so

peršunov list

1 glavica luka

malo ulja

Priprema

Prvo dobro izlupajte šnicle, posolite i pobiberite, a zatim ih uvaljajte u kečap. Složite ih jedna na drugu pa, ukoliko imate vremena, ostavite da odstoje sat vremena.

šnicle
Foto: youtube printscreen/ Jelajelena

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh namažite uljem. Pre nego što ih stavite da se peku, uvaljajte u brašno.

Iseckajte luk i stavite ga između šnicli, prelijte ih neutralnom pavlakom, dodajte malo začina a zatim nalijte vode da prelije preko šnicli.

Pecite ih oko sat-sat i po vremena. Vrlo je moguće da će se šnicle zalepiti jedna za drugu, zato ih dobro rasporedite po plehu.

Ukoliko vam se sos čini gust, razblažite ga sa malo vode ili pak ukoliko je redak, dodajte malo brašna i kečapa. Idealno je poslužiti ih uz domaći pire krompir ili pirinač.

PROČITAJTE JOŠ: