Pileća krilca
Shutterstock
Pileća krilca

Shutterstock

Pileća krilca, Foto: Shutterstock

Sastojci:

6-8 pilećih krilaca

1-2 kašičice soli

1 manja kašičica bibera

3 kašičice dimljene slatke paprike

1 kašičica mlevene čili paprike ili ljute dimljene

1 kašičica kurkume

2 kašičice belog luka u prahu ili u granulama

1 kašičica luka u prahu

Za premaz:

Oko 100 ml kečapa

3 kašičice meda

2-3 kašičice mlevene čili paprike ili 1 kašičica ljute dimljene (Sve dobro sjedinite u manjoj posudi)

Priprema:

Uključite rernu na 180 Celzijusa i tepsiju od rerne obložite papirom za pečenje.

Pripremite mešavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dela recepta dobro sjediniti i izmešati u većoj posudi.

Krilcima isecite onaj zadnji deo jer na njemu nema mesa.

Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju.

Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.

Izvadite krilca iz rerne i premažite sa smesom od kečapa, meda i paprike.

Vratite da pečete još 10 do 15 minuta.