Slatko-ljuta pileća krilca koja će oduševiti vaša čula (RECEPT)
Sastojci:
6-8 pilećih krilaca
1-2 kašičice soli
1 manja kašičica bibera
3 kašičice dimljene slatke paprike
1 kašičica mlevene čili paprike ili ljute dimljene
1 kašičica kurkume
2 kašičice belog luka u prahu ili u granulama
1 kašičica luka u prahu
Za premaz:
Oko 100 ml kečapa
3 kašičice meda
2-3 kašičice mlevene čili paprike ili 1 kašičica ljute dimljene (Sve dobro sjedinite u manjoj posudi)
Priprema:
Uključite rernu na 180 Celzijusa i tepsiju od rerne obložite papirom za pečenje.
Pripremite mešavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dela recepta dobro sjediniti i izmešati u većoj posudi.
Krilcima isecite onaj zadnji deo jer na njemu nema mesa.
Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju.
Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.
Izvadite krilca iz rerne i premažite sa smesom od kečapa, meda i paprike.
Vratite da pečete još 10 do 15 minuta.