OKREPLJUJUĆI ZIMSKI RUČAK Slatki kupus sa junetinom po receptu naših baka
Nećete znati koliko vam je dosta.

Skuvajte zdrav ručak za celu porodicu koji će vam dati energiju i dugo održati osećaj sitosti.
Potrebno je:
- 1 glavica kupusa
- 1/2 kg junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1/2 manjeg celera
- po 3 grančice peršunovog i celerovog lista
- desetak zrna bibera
- 1 dl kuvanog paradaiza
- malo ulja
- 2-3 lista lovora
- so, biber, aleva paprika i suvi biljni začini po ukusu

Priprema:
Propržiti usitnjen luk i meso. Zatim staviti trećinu usitnjenog na kocke kupusa, po kupusu rasporediti 1 krompir isečen na kocke i 1 šargarepu na kolutove.
Takođe rasporediti pola bibera i lovora, dodati polovinu začina. Staviti ponovo kupus, krompir, šargarepu, začine, lovor i u sredinu celer. Sipati malo paradajza.
Na kraju rasporediti kupus koji je preostao. Staviti grančice peršuna i celera pa sve preliti sa ostatkom paradajza.
Naliti vodom i kuvati kad proključa na tihoj vatri oko 1 h i 30 minuta, a ako je meso starije može i do 2 h. Najbolje je da malo odstoji (oko pola sata) pa služiti.

-
Monte kolač, tako jednostavan za napraviti!
25.02.2021. 09:00 -
Domaći burek, ukus koji nećete dobiti u pekari!
25.02.2021. 09:00 -
Kocke od makarona, ovo morate probati
25.02.2021. 09:30 -
Bela nutela, bez šećera - krem koji će deci postati najdraži!
25.02.2021. 09:32
Povezane vesti
-
-
-
-
-
Sara Reljić oplela po zadrugaru: Vladimir je Homović, nije Tomović!
06.12.2019. 07:00 -
-
Korisnik: Duška06/12/2019 - 15:26Ja obozavam slatki kupus, pravim slično ali ne stavljam krompir i lorber već svezu papriku, treba izbeći przenje, na dno lonca kašika masti, pa red kupusa, meso, iseckana glavica luka i šargarepe, pa opet kupus, kad se prokrčka dodati paradajz i sitno seckan peršun-celer39 + 29 -