KLADIMO SE DA NIŠTA LEPŠE NISTE JELI Slani "kolač" od krompira: Kad ga jednom probate uvek ćete ga praviti
Krompir je verovatno namirnica koju najčešće spremamo i jedemo u Srbiji, a posebno u vreme posta. Uglavnom ga spremamo na svega nekoliko načina - pečemo u rerni, pržimo ili kuvamo, a evo kako da od krompira spremite nešto novo.

Sastojci:
- 400 grama krompira
- Pola kilograma brašna
- 250 mililitara vode
- 50 mililitara maslinovog ulja
- 30 grama kvasca
- Jedna crvena paprika
- Manja glavica crnog luka
- Suvi začin
- So. Pogledajte OVDE recept za dinstani puter krompir.
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U šolju mlake vode dodajte kvasac, promešajte i sipajte u brašno. Dodajte oko 30 mililitara maslinovog ulja i so, zamesite testo i ostavite da narasta oko 15 minuta.
U međuvremenu, oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Papriku i luk sitno iseckajte i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem. Pogledajte OVDE recept za najbolju tortu.
Testo koje ste zamesili razvucite u podmazan pleh, a odozgo poređajte krompir, pa pospite papriku i luk koje ste pomešali sa uljem. Pospite suvi začin i malo posolite, pa pecite oko 30-40 minuta.
-
-
Slast zagarantovana: Fantastična Milka torta!
20.01.2021. 09:00 -
-
Ovaj puter hleb ostaje svež čak tri dana! (RECEPT)
20.01.2021. 16:00
Povezane vesti
-
Evo šta treba da uradite da vam jaja ne puknu prilikom kuvanja
26.04.2019. 09:00 -
Dinstani puter krompir iz rerne je nezamenljiv prilog uz baš svako jelo!
25.04.2019. 17:27 -
-
-