Kolač, torta, slatkiš, desert, jabuke, lenja pita
Shutterstock, ilustracija
Kolač, torta, slatkiš, desert, jabuke, lenja pita

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je za suve sastojke: 150 gr brašna; 150 gr griza; 1 prašak za pecivo; 100 gr šečera.

Za nadev: 600 gr rendanih jabuka; malo cimeta; 100 gr suvog grožđa; 100 gr šećera;

Još je potrebno: kocka maslaca; 50 gr čokolade.

PREPORUČUJEMO:

 

Priprema: Suve sastojke dobro izmešati i prosejati da se prašak za pecivo rasporedi. Tepsiju premazati maslacem pa dno prekriti suvom smešom ( a sam to radila sa cediljkom za čaj) a preko u tanjem sloju rasporediti rendane jabuke izmešane sa suvim grožđem i cimetom. Zatim opet suva smesa pa odozgo rendana čokolada i tako sve do utroška materijala.

Završiti sa tanjim slojem brašna pritisnuti rukama pa na brašno narendati maslac i posuti seckane orahe. Peći na 200 stepeni C oko 45 min.