Savršena posna poslastica: Recept za krem tortu bez pečenja i dvosatnog filovanja
Potrebni sastojci:
- 150 g posnog keksa
- 100 g badema
- 75 g posnog margarina
- 6 listova želatina
- 175 g posne crne čokolade
- 400 g biljne pavlake
- 75 g meda
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike listića badema
Način pripreme:
Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. Na umerenoj temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljeni keks, promešajte, stavite u kalup obložen pek papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60 minuta.
Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju. Želatin otopite u hladnoj vodi. Mikserom umutite pavlaku, umešajte krem sir, jogurt, med, šećer, vanilu, oceđene listove želatina i promešajte, a zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade. Kremom nafilujte koru i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima i bademima.
Komentari (1)
iks
20.12.2019 10:36
Jogurt? Krem sir?