torta
shutterstock
torta

shutterstock

Foto: shutterstock

Potrebni sastojci:

- 150 g posnog keksa

- 100 g badema

- 75 g posnog margarina

- 6 listova želatina

- 175 g posne crne čokolade

- 400 g biljne pavlake

- 75 g meda

- 2 kašike šećera

- 1 kesica vanilin šećera

- 3 kašike listića badema

torta

shutterstock

Foto: shutterstock

Način pripreme:

Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. Na umerenoj temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljeni keks, promešajte, stavite u kalup obložen pek papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60 minuta. 

Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju. Želatin otopite u hladnoj vodi. Mikserom umutite pavlaku, umešajte krem sir, jogurt, med, šećer, vanilu, oceđene listove želatina i promešajte, a zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade. Kremom nafilujte koru i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima i bademima.

kolač, torta, bela čokolada

shutterstock

Foto: shutterstock

 

Komentari (1)

iks

20.12.2019 10:36

Jogurt? Krem sir?