Savršena baklava od 5 sastojaka spremna za pola sata!
Sastojci:
- 450 g sitno seckanih oraha
- 225 g putera
- 350 g meda
- 1 pakovanje kora za pitu
- 1-1/2 kašičica cimeta
PROČITAJTE I:
Priprema:
Ugrejte rernu na 180°. Podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).
U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet. Istopite puter na laganoj vatri.
Odmotajte kore za pitu. Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom. Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.
8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora.
Pospite sa dve kašike meda. Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo, pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda. Postupak ponovite još 6 puta (red oraha i meda, dve kore premazane puterom…).
PREPORUČUJEMO:
Poklopite preostlim korama za pite, mažuši svaku drugu istopljenim puterom.
Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni, na 180°, od 25 do 30 minuta.
Ohladite baklave pre služenja.
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama
Komentari (2)
sumadija
27.08.2019 11:52
Toliike pare daš i trud uloziš i kad staviš cimet sve upropastiš jer on ima jak intenzivan ukus da ne osećaš slast i lepotu baklave isto tako i u pite kad ga stavljaju, hoć da osetim pitu s jabukama a ne cimet, sve je stvar ukusa i tako treba napisati - po zelji cimet...
mira
27.08.2019 21:58
@sumadija - U pravu ste. Niposto cimet u baklavu. A kakva je to baklava bez preliva. Ovo je vojvodjanska cesnica. Baklava nije ako nema preliv. Pozz iz Vojvodine za Sumadiju