Baklava
Screenshoot Youtube
Baklava

Screenshoot Youtube

Baklava, Foto: Screenshoot Youtube

Sastojci:

- 450 g sitno seckanih oraha

- 225 g putera

- 350 g meda

- 1 pakovanje kora za pitu

- 1-1/2 kašičica cimeta

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°. Podmažite pleh ili posudu za pečenje (veličine otprilike 33 x 22 cm).

U posudi pomešajte sitno seckane orahe i cimet. Istopite puter na laganoj vatri.

Orah, orasi

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Odmotajte kore za pitu. Dve kore stavite na dno pleha pa ih premažite istopljenim puterom. Ponovite još 3 puta sa po dve kore, mažući svaku drugu koru puterom.


8 kašika miksa oraha i cimeta rasporedite ravnomerno preko kora.

Pospite sa dve kašike meda. Prekrijte sa dve kore, premažite ih puterom odozgo, pa sipajte opet 8 kašika miksa oraha i cimeta i prelijte sa 2 kašike meda. Postupak ponovite još 6 puta (red oraha i meda, dve kore premazane puterom…).

PREPORUČUJEMO:

 

Poklopite preostlim korama za pite, mažuši svaku drugu istopljenim puterom.

Oštrim nožem, isecite kvadrate i pecite u rerni, na 180°, od 25 do 30 minuta.

Ohladite baklave pre služenja.

Voćni krem od kajsija i breskvi, brza poslastica magičnog ukusa!

AUTOR: Jolie/M.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 08:23 Uzmite najslađe kajsije i breskve i napravite ovu poslasticu koja će vas sigurno oraspoložiti! Foto: Shutterstock, ilustracija Sastojci: - 3 veće breskve - 8 kajsija - 2 dl mleka (možete korisiti i pirinčano ili neko drugo mleko po izboru), - 2 dl slatke pavlake AUTOR: Stil/M.M.

 

BONUS VIDEO:

Recept za američku pitu s višnjama

 

Komentari (2)

sumadija

27.08.2019 11:52

Toliike pare daš i trud uloziš i kad staviš cimet sve upropastiš jer on ima jak intenzivan ukus da ne osećaš slast i lepotu baklave isto tako i u pite kad ga stavljaju, hoć da osetim pitu s jabukama a ne cimet, sve je stvar ukusa i tako treba napisati - po zelji cimet...

mira

27.08.2019 21:58

@sumadija - U pravu ste. Niposto cimet u baklavu. A kakva je to baklava bez preliva. Ovo je vojvodjanska cesnica. Baklava nije ako nema preliv. Pozz iz Vojvodine za Sumadiju