Zapečena testenina
Profimedia
Zapečena testenina

Profimedia

Zapečena testenina, Foto: Profimedia

Ne možete da se odičite da li biste radije pojeli testeninu s sosom ili čizburger? Ne morate da razbijate glavu, već napravite kombinaciju dveju popularnih jela.

Čizburger testenina obuhvata klasične ukuse poput sira, mlevenog junećeg mesa, paradajza, ali i po neki zanimljiv dodatak.

Sastojci za čizburger testeninu:

- 800 grama pelata

- 500 ml mjeka

- 450 grama mlevene junetine

- 400 grama testenine

- 400 grama narendanog sira

- 350 ml mesnog bujona

- 60 grama brašna

- 60 grama putera

- 2-3 mlada luka

- 2 kašičice mevene gorušice

- 1 kašika sosa Vorčester

- so i biber po želji

- zelena salata za ukrašavanje

- kiseli krastavac za ukrašavanje

Priprema:

Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. U velikom loncu prodinstajte junetinu dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta. Uklonite mleveno meso iz lonca pa u njemu rastopite puter. U rastopljeni puter dodajte brašno i dobro promešajte dok ne nestanu sve grudice. Postupno dodajte mleko i mesni bujon uz stalno mešanje dok se umak ne počne zgušnjavati. Začinite s gorušicom i sosom Vorčester. Ubacite pasatu i mleveno meso i kuvajte sve zajedno na laganoj temperaturi oko pet minuta da se ukusi ne spoje. Posolite i pobiberite po želji. Dodajte kuvanu tjsteninu i naseckani mladi luk i sve dobro promešajte. Ubacite narendani sir i pustite da se rastopi i spoji s ostalim sastojcima. Poslužite s komadićima kiselog krastavca i listovima sveže salate.

Prijatno!

PROČITAJTE JOŠ: