Šam rolne prelivene vanil kremom, fantazija ukusa koja nikog ne ostavlja ravnodušnim!
Sastojci:
- tanjih kora za pitu 5-6
- jaja 4
- mleka 6 dl
- šećera 8 kašika
- brašna 3 kašike
- vanilin šećera 2-3
- ulje za prženje
PROČITAJTE I:
Kako pripremiti:
Mikserom dobro umutite belanca sa 1 kašikom šećera dok ne dobijete čvrst šam.
Raširite koru i celu je mremažite sa nekoliko kašika šama i lagano uvijte u rolat. Tako uradite sve dok ne utrošite kore i šam.
Sada isecite rolate oštrim nožem na željene komade i pržite ih na ugrejanom ulju po minut sa jedne i minut sa druge strane.
Za krem umutite žumanca sa dodatkom brašna i malo mleka pa sve zakuvajte u preostalom mleku u kole ste dodali 7 kašike šećera i vanilu.
PREPORUČUJEMO:
Krem ne treba da bude mnogo gust. Deo isprženih rolni stavite u sud, prelijte delom krema i ponovite postupak. Odozgo treba biti krem.
BONUS VIDEO:
Kako se pravilno našminkati za 5 minuta