roštilj
Shutterstock
roštilj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog buta

4 babure paprike

3 glavice crnog luka

nekoliko paradajza

1 čen belog luka

so

crvena, mlevena paprika

1 šolja piva

biber

1 šolja ulja

16 kocki masne slanine

Priprema:

Meso iseći na kockice.

Pomešati so, beli luk, biber, papriku, ulje i pivo, pa istresti u kesu, pa dodati meso i zatvoriti.

Ostaviti u frižideru nekoliko sati.

Iseći luk, papriku i paradajz tako da možete da ih nanižete na štapiće za ražnjiće.

Zatim nižete, redosledom koji želite ili meso, luk, meso, paradajz, pa paprika, meso i na kraju slanina.

Pecite na gril tiganju tako što ćete u tom slučaju koristiti drvene štapiće pa otkinuti višak štapića da bi vam stao ražnjić u tiganj, na kućnom roštilju na struju ili na pravom na ćumuru. Izaberite.

Od ove mere se dobije 16 ražnjića.