Torta, kolač, slatkiš, desert
Shutterstock, ilustracija
Torta, kolač, slatkiš, desert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Jedna od najpoznatijih klasičnih torti koje se lako spremaju.

Sastojci:

Za kore:

Za fil:

12 žumanaca,
12 kašika šećera,
100 g čokolade za kuvanje,
250 g putera. 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema:

Fil:

Žumanca umutite sa šećerom sve dok se šećer sasvim ne rastopi. Posudu u kojoj ste ih mutili stavite na šerpu sa provrelom vodom, tj. ta žumanca treba da skuvate na pari uz stalno mešanje. Dodajte čokoladu isečenu na sitnije kocke i mešajte sve zajedno dok se ne rastopi i dok se fil ne zgusne. Ostavite da se ohladi. U drugoj posudi penasto umutite puter i dodajte ga u ohlađen fil. Fil mora biti sasvim hladan. Dodajte umućen puter i sve zajedno umutite.

Torta, desert, slatkiš, čokolada, glazura, čokoladni krem

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kora:

Svaki deo premažite ohlađenim filom i celu tortu na kraju premažite filom. Po želji možete tortu ukrasiti i šlagom ili čokoladom, ali… ovo je ona domaća najjednostavnija torta koju treba samo lepo omazati sa svih strana, eventualno posuti mlevenim orasima.

PROČITAJTE JOŠ:

Palačinke, palačnika, slatkiš, američke palačinke

Shutterstock, ilustracija