TOPE SE U USTIMA! Recept za fenomenalne LEDENE KIFLICE: Što duže stoje, sve su lepše i mekše!

Starinski recept za Ledene kiflice, neko ih zove jos i bunar kifle!

Kiflice, džem, pekara, doručak
Foto: Shutterstock

Njihov ukus neodoljivo podseća na vanilice!

 

Sastojci: 250 g masti, 4 kašike šećera, 1 jaje, 150 g toplog mleka, 1 kesica suvog kvasca, 500 g brašna, rendana korica limuna, 1 vanilin šećer.

Za punjenje: džem od kupina ili neki drugi, prah šećer. OVDE pročitajte kako da napravite najukusniji domaći džem od jagoda! Spreman za tili čas, a fantastičan! 

Kiflice, džem, pekara, doručak
Foto: Shutterstock

Priprema: Umutiti mast, jaje i šećer, pa u to dodati mleko, brašno i ostale sastojke. Sjediniti i umesiti testo pa ga staviti u frižider na 3-4 sata. Testo premesiti, podeliti na 5 delova. Svaki deo razviti u krug i podeliti ga na 8 delova. Na svaki deo staviti malo džema, savijati kiflice u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni nekih tridesetak minuta.  

Kiflice treba da ostanu svetle. Uvaljati u prah šećer i poslužiti. 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi