kolač, tiramisu, slatko
Shutterstock, ilustracija
kolač, tiramisu, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebni sastojci:

Kore:

8 jaja
8 kašika šećera
4 kašika ulja
9 kašika brašna
pola praška za pecivo ( 5 gr )

Sirup:

Jaja

Shutterstock

Jaja, Foto: Shutterstock

250 ml vode

7 kašika šećera
5 kašičica nes kafe
2 kesice kapućina (još lepše ako ima sa rumom )

Fil:

Tiramisu

Bakina kuhinja

Foto: Bakina kuhinja

500 ml slatke pavlake

250 gr krem sira (neutralnog)
7 kašika šećera u prahu

Dekoracija:

Tiramisu

promo

Foto: promo

100 gr mlevenih napolitanki

Kolač sa keksom i bananama: Kremast i sočan, spreman za 15 minuta! Ne smete da ga propustite! (RECEPT)

Priprema:

Ulupati belanca da zapene pa dodati polako šećer i nastaviti pućenje dok se ne dobije jaka i čvrsta pena. Zatim dodati žumanca i opet mutiti.

Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjediniti varjačim. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne.

Žumance

Promo

 Foto: Promo

Ispečen i ohladjen biskvit sečemo vodoravno da se dobiju 2 tanke korice.

Za sirup pomešamo vodu i šećer pa stavimo na vatru da provri. Kratko vri pa sklonimo, dodamo nes kafu i kapućino, promešamo i ostavimo da se ohladi.

Ulupati slatku pavlaku a posebno izmešati sir i šećer u prahu. Sjediniti slatku pavlaku i sir i izmešati. Ne mešati previše.

ručak

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Mlakim sirupom namočimo koru i sačekamo da upije pa nanesemo deo fila, kora, sirup, fil, a odgore pospemo samlavenim napolitankama.

Ostamo kolač da odstoji, pa poslužimo.