krompir
bakina kuhinja
krompir

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Potrebno je:

500 gr mladih krompira

2 šargarepe
30 ml ulja
začin suvi
biber
malo crvene ml. paprike
izdrobljen beli luk
origano
seckan peršunov list

Priprema:

krompir

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

Krompir očistiti oprati i staviti da se obari 5 min.. Ja sam stavila i dve šargarepe. Beli luk izgnječiti i prelitti sa 2-3 kašike vode.

krompir

bakina kuhinja

Foto: bakina kuhinja

U činiju sipati ulje, suvi začin ili samo so, ml. biber, papriku, beli luk iscediti i uzeti samo tečnost. Dodati origano i seckan peršun. U to ubaciti krompir i isečenu šargarepu na krupno i izjednačiti. Sve dobro izjednačiti.

Na štapice za roštilj nabosti krompir i šargarepu. Redjati u podmazan pleh i preliti ostatkom marinade. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min. Fantastičnog ukusa ništa lepše što se tiče krompira nismo jeli. Vrhunsko. Obavezno probajte!

PROČITAJTE JOŠ: