PIKANTNO JELO BEZ MESA Punjene POSNE PAPRIKE, pravi izbor za sve koji obožavaju LJUTA JELA

Ako odaberete ljute paprike, biće ovo vrlo pikantno jelo!

Paprike punjene paprike
Foto: Shutterstock

Sastojci:

- po 3 manje ljute paprike po osobi

- glavica crnog luka

- od 2 struka svetlozeleni i tamniji deo praziluka

- 2 čena belog luka

- 3 mlade šargarepe ili 2 veća

- 1 koren paškanata

- 200 g šampinjona

- 150 g pirinča okruglog zrna

- 1 puna kašika iseckanog svežeg peršuna

- 4 ili više osrednja krompira

- 2 pune kašike oljuštenih semenki od konoplje

- so, mleveni biber, mlevena paprika, suvi začin, ulje

- 125 ml mlevenog paradajza

- 200 do 250 ml vode ili povrtne supe

- 1 puna kašičica pire od paprika

Priprema:

Paprike oprati, odseći kapice pa nožem očistiti semenke i žilice onoliko koliko možete i ostaviti ih na stranu.

Uzeti veći i dublji tiganj i sipati ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok ne postane staklast, dodati praziluk, koji ste prethodno očistili i dobro isprali pod mlazom hladne vode, i njega iseckati što sitnije možete.

Dok se to prži, oguliti šargarepu i dve šargarepe iseckati na sitne kockice a jednu izrendati.

 

Paškanat očistiti i gornji deblji kraj izrendati a donji, tanji, iseckati na sitne kockice i sve to dodati u tiganj te i to pržiti nekoliko minuta.

Šampinjone očistiti i iseckati ih na sitnije komade, te i njih dodati u tiganj i pržiti sve zajedno.

NJEN RECEPT SE ČUVAO U BIBLIOTECI Linzer torta – najstarija poslastica na svetu koju obožavju i stari i mladi

Pirinač očistiti i isprarti pod mlazom hladne vode i dodati u tiganj i pržiti sve zajedno sa povrćem, ali malo češće promešajte da vam se ne bi zalepilo za dno tiganja.

Tri krompira izrendati a jedan iseći na kockice (njega ostaviti na stranu jer ćemo te kockice dodati u pekač sa paprikama kad su napunjene, po želji možete staviti i više od 1 krompira) te i to dodati u tiganj i na kraju dodati beli luk (ko voli da mu se beli luk manje oseća u jelu, dodajte ga na početku) i propržiti sve zajedno da povrće malo omekša.

krompir
Foto: Shutterstock

Na kraju začinite po ukusu.

Sklonite sa ringle, dodati konopljine semenke i iseckan peršun i sve sjediniti.

Uzeti veći pekač i blago ga premazati sa malo ulja.

Puniti pripremljene paprike i zatvorite ih njihovim originalnim poklopcima, koje ste prethodno odsekli i poslagati ih po pekaču.

JEDNOSTAVNO I SAVRŠENO Čokoladna torta kojoj NIKO neće odoleti! Četiri sastojka i MALO VREMENA, dovoljno je za ovu poslasticu!

Ako je šta ostalo od fila poređajte pored paprika, a sa strane stavite krompir isečen na kockice.

U taj isti tiganj sipajte mleveni paradajz i dodajte isto toliko ili malo više povrtne supe ili vode, 1 kašiku pirea od paprike i vrlo malo soli i bibera, sve izmešajte i dobro izgrebite sve one sastojke sa dna tiganja i preliti preko paprika, paprike treba da imaju tečnosti ali ne previše, preliti sa malo ulja preko.

salata, jelo, ručak, obork, šopska salata
Foto: Shutterstock, ilustracija

Uključiti rernu na 175°C, staviti pekač, koji ste prekrili alu folijom i peći oko sat vremena, otkriti i peći dok paprike ne porumene odozgore.

JEDNOSTAVNO I ZDRAVO Preukusna BORANIJA pravljena po ORIGINALNOM receptu jedne BAKE!

Pečene paprike ostaviti kratko da se prohlade pa ih poslužiti.

Ako nemate semenke, dodajte mlevene, ali na krupnije, orahe.

Orah, orasi
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi