I ZA NAJIZBIRLJIVIJU DECU Punjene piroške! Doručak koji se pamti

Ovo pecivo će redovno biti na vašem stolu

piroške
Foto: print scrn/youtube

Potrebno je:

2 manja krompira; 25 gr kvasca; 2 žumanca; 300 ml mleka; 300 gr brašna; 30 ml majoneza; 20 ml kečapa; 1 kk origana; 40 gr šunke; mast.

Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci. Aktivirajte kvasac u malo malo toplog mleka, kašičica šećera kašičica brašna. Ostavite na toplom da kvasac nadođe, a zatim pomešajte kvasac i skuvani krompir. Dodajte žumanca, dodajte mleko, sipajte brašno, mesite prvo varjačom pa rukama. Ostavite testo 30 minuta zatim premesite. Isecite testo na pravugaonike, napravite fil od majoneza kečapa i origana. Dodajte šunku i kačkavalj, pa urolujte i isecite na pola. Pržite na laganoj vatri dok ne porumene.

 Više vesti o sličnim temama saznajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi