Punjene paprike
Shutterstock
Punjene paprike

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 6 babura paprika

- koliko paprika toliko i jaja

- 500 gr sitnog sira ili feta sira i pavlake ili sira po izboru

- so, ulje

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

Uključiti rernu da se ragreva na 200 stepeni.

Izdubiti paprike i oprati iznutra.

Posoliti sitan sir. Ukoliko punite feta sirom, so nije potrebna.

Napuniti paprike do pola.

Pouljiti pleh, najbolje je ako imate onaj uski dugački za hleb, a ukoliko nemate, onda neki manji.

Poslažite paprike da stoje uspravno i poprskajte s malo ulja.

PREPORUČUJEMO:

 

Nije potrebno sipati nikakve tečnosti jer će paprika sama ispustiti sok dok se bude pekla.

Peći oko sat vremena, paziti da se nisu izvrnule i sir iscureo.

Pavlaka, sir, namaz, kajmak

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pred kraj u svaku papriku istresti jaje i posoliti.

Vratiti u rernu dok se i jaje ne ispeče.

Napomena: sir kojim ćete puniti može biti po vašem izboru, a papriku birajte baburu, debelu i mesnatu, onu koja može sama da stoji uspravno.

Poslužiti toplo ili hladno.

Čizkejk sa šumskim voćem koji svima uspeva! Pratite upustva do ukusne poslastice!

AUTOR: Recepti.com/M.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 08:15 - 30.08.2019. 08:20 Za sve uzraste! Foto: Shutterstock, ilustracija Potrebno vam je: Kora: - 300 g mlevenog keksa - 125 g maslaca - 2 kašike šećera u prahu Fil: - 450 g krem sira - 500 ml slatke pavlake - 250 g šećera u prahu - 1 kesica želatina MIRIS DETINJSTVA Mekane pamuk kiflice po receptu naših baka, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon