Punjena mini pogača, mekana kao duša! Pravićete je neprekidno!
Potrebno je:
- 350 gr. brašna
- 120 ml. mleka
- 10 gr kvasca svežeg
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- malo soli
PROČITAJTE I:
Nadev:
- 100 gr sira tvrdjeg
- 100 gr suve kobasice
- malo suvog vrata
- paradajz čeri
- masline
- malo ruzmarina
- 3 čena belog luka
Priprema:
U mlako mleko dodati šečer i kvasac pa kad se istopi dodati ulje brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.
U testo ubaciti šećer, suvi vrat paradajz sečene na pola beli luk sečen na četvrtine..
Premazati uljem iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so kim
Peći na 200 stepeni C 35 min.
BONUS VIDEO:
Našminkajte sami jezivu masku za Noć veštica! Krvava bundeva korak po korak