puding  kolač 2
domaći recepti
puding  kolač 2

domaći recepti

Foto: domaći recepti

Sastojci za kore:

6 celih jaja
6 kašika kristal šećera
150 gr mlevenih oraha
1 puna kašika kakaoa
5 kašika brašna
3 kašike ulja
3 kašike hladne vode
5 gr praška za pecivo mada se može staviti i cela kesica

Krem I i II:

1l mleka
3 pudinga od vanile
5 kašike kristal šećera
150 gr čokolade ( koje hoćete , ja sam stavila 50 r mlečne i 100 crne )
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
80 gr petit keksa
mleko za namakanje keksa

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Penasto ulupati belanca pa dodavati postepeno šećer uz mućenje. Kada se dobije čvrsta pena dodavati žumanca pa vodu i na kraju ulje, opet sve uz mućenje. Na kraju umešati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti u masu bez grudvica. Smesu izliti u obložen pleh 30 x 20 cm i staviti da se peče. Kad stavite da se peče smanjiti na 180.

Koru peći oko 20 – 25 minuta. Pipnite je dlanom, lagano, korica je mekana, ali nije premekana da dlan upada unutra. Pazite i da je ne prepečete, treba da ostane meka. Pipnete dlanom pa testirate čačkalicom.

puding, kolač

domaći recepti

Foto: domaći recepti

Razmutiti puding sa kristal šećerom pa dodati malo hladnog mleka a ostatak staviti na srednju vatru da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa pola pudinga istresti u drugu posudu u koju izlomite čokoladu i mešate dok se ne otopi. Oba dela pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohlade. Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom u prahu.

Na koru aneti jedan ceo fil, preko poslagati red petit keksa umočenog u mleko, pa drugi ceo fil i poklopiti sve drugom koricom. Premazati kolač ostatkom slatke pavlake i ostaviti da malo odstoji.

Prijatno.