Preukusne i sočne punjene lepinjice (RECEPT
Sastojci:
10 lepinjica,
10 jaja
10 liski suhomesnatog (sa slaninom su najukusnije, ukus je najintenzivniji),
dve kašike pavlake ili jogurta,
oko 100 g sira,
200 g mocarele,
malo belog luka u prahu,
malo origana.
Priprema:
Lepinjicama odsecite vrhove, ali tako da s jedne strane ostanu spojeni za lepinjice.
Izdubite sredinu (ne mora skroz do korice), pa sredinu izmrvite rukama i pomešajte sa izgnječenim sirom i pavlakom ili jogurtom.
Unutrašnjost izdubljenog dela lepinjice obložite slaninicom, pa napunite filom od sira, pospite sa malo belog luka u prahu, a odozgo narendajte mocarelu.
Dodajte jaje
Pospite sa malo origana i poklopite vrhom.
Poređajte u pleh i zapecite 15-20 minuta na 200 stepeni, dok se mocarela ne istopi, a korica postane fino krckava.