punjene lepinje
Shutterstock
punjene lepinje

Shutterstock

punjene lepinje, Foto: Shutterstock

Sastojci:

10 lepinjica,

10 jaja

10 liski suhomesnatog (sa slaninom su najukusnije, ukus je najintenzivniji),

dve kašike pavlake ili jogurta,

oko 100 g sira,

200 g mocarele,

malo belog luka u prahu,

malo origana.

Priprema:

Lepinjicama odsecite vrhove, ali tako da s jedne strane ostanu spojeni za lepinjice.

Izdubite sredinu (ne mora skroz do korice), pa sredinu izmrvite rukama i pomešajte sa izgnječenim sirom i pavlakom ili jogurtom.

Unutrašnjost izdubljenog dela lepinjice obložite slaninicom, pa napunite filom od sira, pospite sa malo belog luka u prahu, a odozgo narendajte mocarelu.

Dodajte jaje

 

Pospite sa malo origana i poklopite vrhom.

Poređajte u pleh i zapecite 15-20 minuta na 200 stepeni, dok se mocarela ne istopi, a korica postane fino krckava.